Contact

De Praeter Lieven
Bierstal 23
9920 Lovendegem
Tel 09 236 64 78
pegasus.drongen@telenet.be

DE GROEPEN

De sloebers
De pagadders
De acrobaatjes
De pro's
Acrobatische gymnastiek

Sloebers (3 tot 6 jaar)

Elke week krijgen kinderen tussen 3 en 6 jaar de kans om op een speelse manier in beweging te zijn. Zo wordt er gewerkt aan de motorische ontwikkeling van onze kleine gymmertjes. Ze leren er ondermeer hun evenwicht te bewaren, te klimmen, basisoefeningen zoals koprol enzoverder. Kortom onze sloebers worden in een ontspannen sfeer begeleid in de wereld van de gymnastiek.

Trainingsuren: iedere zaterdag van 9u30 tot 10u30


Pagadders (6 tem 8 jaar)

De pagadders zijn beginnende turnertjes. De kinderen in deze groep zijn 6 tot 8 jaar oud. Sommigen hebben al één of meerdere jaren kleuterturnen achter de rug, voor de anderen is dit de eerste ervaring. We warmen onze spieren op met konijnsprongen of hinkelen en oefenen verschillende koprollen. We wagen ons al aan een rad of handstand en wisselen deze oefeningen spelenderwijs af met groepsspelletjes. Af en toe wordt er aan de spieren gewerkt en ook lenigheid komt aan bod. Kortom plezier gegarandeerd.

Trainingsuren: iedere woensdag van 18u tot 19u en zaterdag van 10u30 tot 11u30


De acrobaatjes (8 tot 10 jaar)

De acrobaatjes hebben de basis reeds onder de knie, dus wordt er verder gewerkt aan iets moeilijkere delen zoals rondat en brugrug. Ook spectaculairdere dingen zoals salto's worden geoefend. De kinderen maken kennis met de airtrack, een opblaasbare tumblingbaan die in de hogere groepen zeer veel gebruikt wordt. Ook lenigheid en kracht komt in deze groep elke week aan bod. Al zijn de trainingen van de acrobaatjes iets intensiever dan bij de pagadders, er is nog steeds ruimte voor speelsheid.

Trainingsuren: iedere donderdag van 18u tot 19u30 en zaterdag van 10u30 tot 12u


De pro's (vanaf 10 jaar)

De pro's maken wekelijks de airtrack en tumblingbaan onveilig met hun flikken en salto's. Ze leren hun basisoefeningen op een mooie manier af te werken en wisselen al deze oefening al eens af met enkele sprongen op de trampoline.

Trainingsuren: iedere maandag van 19u tot 20u30 en woensdag van 19u tot 20u30


Acrobatische gymnastiek

Wij bieden dit zowel aan op recreatief als competitief niveau. Ook de allerkleinsten kunnen kennismaken met deze fantastische sport via de blokjes trainingen. Indien je geïnteresseerd bent, gelieve dan contact op te nemen met ons secretariaat.

Trainingsuren: op aanvraag